1 advent och myrornas krig

Igår så var det första advent. Detta betyder att nu närmar sig julen. Vilket är mycket uppskattat har hemma. I lördags så putsades alla fönster, Stefan tog ute och jag och sonen inne. Vilket resulterade i att jag fick gå och putsa om när han somnat för det var mer kladd än innan när han hade varit och putsat. Men villl han hjälpa till så får han även om det kanske inte blir hundra rätt. Bastian tyckte att det var superkul att titta på när Stefan puttsade utifrån:) 

Sen satte vi upp alla stakar och stjärnor. Det blev så fint och mysigt med en gång. Sonen hade lite svårt att hålla fingrarna borta och på lördagskvällen så höll vi på att bryta ihop. Men i går gick det bättre och än så länge så står allt kvar. Till och med på hans rum.  


Letar efter pappa


Till slut så dök han uppHan har fått för sig att han ska gå i andras skor nu. Eller det har han velat göra länge men först nu har han kommit på hur man gör. Han traskar runt så det står härliga till och gärna i mina vinterkängor för dom sitter lättast kvar.Sen har han kommit på att vi har ett litet fönster ovanför dörren och där ska han titta när det ska komma någon eller när någon går.Igår när vi vaknade så funkade inte boxen till tv:n. Vi tittade som vanligt på lördagskvällen och på söndag morgon så var det myrornas krig. Vi har ju haft lyxen att Freddan har försett oss med en  box men nu hade den gått söner och han hade inga fler. Så vad gör man? Ingen tv... Stefan ringde till tvleverantören och ville att dom skulle koppla in oss direkt men det gick inte för sig. Vi måste fylla i ett papper som sen ska skickas med posten och som dom sen ska behandla och sen kan dom koppla in oss. Så vi har kansle tv i slutet på veckan. Känns sådär tråkigt faktiskt. Speciellt när jag ligger här hemma själv om dagarna. När mannen och sonen är hemma så går det väl an. Som tur va så hade Ninne hyrt några filmer som jag fick låna. Ska titta på Harry Potter nu.


Igår tände vi första ljuset


Sötlök

091124

Igår så hämtade jag Bastian på dagis. Gunilla dagisfröken berättade att när dom hade varit ute och gått på fm så höll sonen på att somna i vagnen. (Inte konstigt om man vaknar kl 5) Han har gjort så en gång förut och då blir ju hela dagen sne i tid så hon tänkte att det var bäst att han inte somnade utan hon tog upp honom och lät honom gå sista biten tillbaka. Helt rätt! Han hade blivit så sur och skällt och muttrar på henne en bra stund efter det. Kan riktigt se det framför mig:) Men han somnade inte utan fick i sig sin lunch och det med besked. Tre portioner köttbullar och potatis. Fattar inte hur dom gör på dagis.. Sen somnade han så gott i sin lilla låda. 

Sen åkte vi till BVC för att få sprutan. Det gick snabbt och smidigt. Lite ledsen blev han men det får man ju räkna med. Sen fick han ett fint plåster och en leksak och så var allt bra igen:)

Sen bar det av ut till Luckyvillage för playdate. Det var trevligt som alltid. Isabell hade en lite vagn som Bastian älskade. Han körde med den hela tiden. Sedan blev det plättar för dom små och chokladkaka för dom stora. Gott! Båda Bastian och jag mumsade i oss. 

När vi kom hem så hade Stefan gjort mat och eftersom sonen hade spagetti och köttfärssås på hela sig så blev det ett dopp i badbaljan efter det. Han har på senaste tiden fått för sig att han ska bajsa när han badar i baljan. Han känner väl sig fri, inte vet jag. Det är i alla fall inte så trevligt. Samma sak igår men då han Stefan få upp honom på toaletten och han kom helt av sig. Men efter lite väntan så bajsade han i tolaletten. Tyckte att det var superkul när jag och Stefan hejade på så han tog i för kung och fosterland och bajsade lite till:)   091121

Idag går vi in i v 23. Så här står det;NO SHIT!!! Kan inte komma ihåg att dom exploderade så här förra gången..
Men Stefan är glad:)
Men, men det är mycket man har gömt från förra gången eller så är det bara annorlunda denna gången.
Tycker att jag säger varje dag att -Så här var det inte förra gången.

Denna veckan har varit ganska lugn. Stefan har fått sin spruta och fick inte alls så ont som jag. Skönt för honom. Bastian ska få sin på måndag är det tänkt och jag hoppas att han bros på sin farmor och pappa som inte fick ont för både jag och mamma fick jätteont. 

 Nu ska jag hoppa in i duchen. Ska åka till stan och se om vi hittar en lampa till köksbordet. Det är inte lätt. Förra helgen så tittade vi på Mio och Karlskrona möbler. Hittade ingen vi ens kunde tänka oss. Vill ha en med både lampa och ljus i. Får dra in till stan och se om vi hittar någon där. Sen ska sonen ha lampor i sitt fönster. Det får bli sånna som hänger för av någon anledning så får inget vara kvar på fönsterbrädet.. Får se hur det ska gå med ljusstakarna som ska var där inne:)